Voorkomen is beter dan genezen. Ja, dat geldt ook bij hoofdluis!

  • 11-10-2021

Ben je in de ochtend de haren van je kinderen aan het doen, valt je oog ineens op kleine witte puntjes in het haar. Wat zijn die witte puntjes en kunnen deze kwaad? Het hangt er maar net van af wat die puntjes zijn. 

Witte puntjes in het haar, huidschilfers of neten?

Om erachter te komen wat die witte puntjes in de haren zijn moet je ze goed bekijken. Ga op onderzoek uit om erachter te komen of je met schilfers of neten te maken hebt. Huidschilfers en neten verschillen gelukkig van elkaar allereerst is het goed om te weten wat neten zijn én hoe deze eruit zien.

Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Zoals beloofd komen we ook nog even terug op dat fijne middel wat je kunt gebruiken om de kans op hoofdluis nog verder te verkleinen. We hebben het dan over XT luis Protect & Go. Dat is een handige spray die je na het haren wassen op het haar kan doen. In deze spray zit Activdiol. Hoofdluizen kunnen niet tegen deze stof en zullen overlijden wanneer ze met de stof in aanraking komen. Hierdoor krijgen ze niet de kans zich voort te planten in de nieuwe haren en ben jij een luizenbesmetting voor.